Studiebesök

Vi på Jönköpings Islamiska Församling tar emot elever för studiebesök.

För att boka tid, Mejla Ibrahim Abdul Satar satary96@gmail.com.

Under studiebesöken ges möjligheten för deltagarna att gå runt i moské byggnaden och få ett unikt inblick i världsreligionen Islam. Vanligtvis sträcker sig ett studiebesök till en timme där deltagarna får möjlighet att bekanta sig med byggnaden samt få sina funderingar besvarade av Ibrahim. Ett studiebesök på moskén är inte bara en informationsstund, utan en upplevelse att komma i kontakt med religionen Islam, och muslimernas böneplats moskén. Ibrahim anpassar studiebesöken efter behovet.

För allas trivsel och för att inte störa de bedjande besökarna ber vi er att läsa igenom dessa rekommendationer inför ert besök:

  • Vid huvudingången till moskén brukar man ta av sig skorna, det finns skohyllor där man kan placera skorna, och inne i moskéhallen är det heltäckande matta.
  • Tänk på att inte komma alltför lättklädd till moskén då det kan betraktas som olämpligt av andra moskébesökare. Man brukar t ex inte ha shorts, kortkjol eller alltför u-ringade tröjor/t-shirts på sig. Allra bäst är att ha kläder som täcker ben och armar.
  • Tänk på att hålla låg ljudnivå inne i moskéhallen. Moskén är en plats för ro och dyrkan, därför kan högljudd störa de bedjande besökarna.
  • Förbered gärna dina frågor inför besöket.